Gezelschapsdienst

Eenzaamheid wordt een steeds groter probleem in onze samenleving. Ook van onze leden in Aalst krijgen wij vragen voor hulp of ondersteuning. Daarom hebben wij een “gezelschapsdienst” opgericht. Vrijwilligers gaan op bezoek bij wie zich eenzaam voelt.


Ons initiatief focust niet alleen op ouderen. Een relatiebreuk, een verhuis, het verlies van een vriend, problemen op het werk of met de studies… iedereen kan zich eens alleen voelen. De gezelschapsdienst past in onze visie om als Gezinsbond ruimer te kijken dan het klassieke gezin van mama, papa en kinderen. Het is ook onze opdracht om vandaag aan die sociale cohesie te werken.


Onze vrijwilligers komen in vertrouwen gezelschap houden. Bijvoorbeeld: wandelen, een luisterend oor bieden, een boodschap doen of gewoon gezellig samen zitten met een krant, boek of spel kaarten. Zij nemen ook een aantal kleine maar noodzakelijke zorgtaken op zich. Bijvoorbeeld: hulp bij het in en uit bed stappen, bij verplaatsingen in huis, bij inname van medicatie, bij eten en drinken, tijdens wandelingen… De gezelschapsdienst is echter geen poets- of klusjesdienst en omvat geen verpleegkundige verzorging.

De vrijwilligersvergoeding bedraagt vier euro per uur. Onze vrijwilligers hebben ervaring, zijn meerderjarig en te vertrouwen. Daar kan u op rekenen. Via de Gezinsbond is zowel de vrijwilliger als de persoon die zich eenzaam voelt, verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid. We werken met vrijwilligers maar zijn tegelijk professioneel georganiseerd.


Frederik Meulewaeter is coördinator van de gezelschapsdienst in Aalst. Doet u graag een beroep op onze vrijwilligers? Of heeft u een (groot)ouder, zoon, dochter, tante, nonkel, buur of vriend die zich soms alleen voelt? Of wil u zelf vrijwilliger worden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Frederik. Hij komt graag langs om te peilen naar uw behoeften en om u zo de meest geschikte vrijwilliger voor te stellen.


Contact:

Frederik.meulewaeter@gmail.com

0477 39 75 43

Folder gezelschapsdienst..pdf